Howtomo
Artboard 4.png

Koulutusaikataulu

Back to All Events

Medialukutaito: Näin meitä huijataan - ja viisi asiaa mitä voit asialle tehdä

  • Steinway Piano Gallery 13 Unioninkatu Helsinki, 00101 Finland (map)

Paavi olisi äänestänyt Trumpia? Jos laitan raha-automaatilla kortin pin-koodin takaperin poliisi tulee paikalle? Nuoret pelaavat itsemurhapeliä?! Tämä pitää jakaa heti!

Suurin osa meistä ei koskaan huomaa milloin olemme menneet halpaan tai miten meitä on huijattu somessa. Salamannopeassa uutisten virrassa pää menee herkästi pyörälle, ja syystä. 

Mistä löytää luotettavaa, kriittistä tietoa yhteiskunnasta ja ajankohtaisista aiheista kun perinteiset mediatalotkin mokailevat? Miten Facebook, Google ja muut netin jättiläiset kantavat vastuunsa uutisia suodattavista algoritmeista? Entä miten meitä tullaan huijaamaan tänä ja ensi vuonna?

Tule keskustelemaan ja oppimaan käytännön menetelmiä sisäisen Miss Marplen irti päästämiseksi some-arjessasi. Valemediat, trollitehtaat, vaihtoehtoiset faktat ja kumppanit ovat vakava ongelma, jotka jakavat yhteisöjä ja lisäävät meidän kaikkien turvattomuuden tunnetta. Onneksi mediakriittisyyden kehittämiseen on olemassa yllättävänkin helppoja keinoja, sillä disinformaation suurin vihollinen on vankka medialukutaito.

Kouluttajana toimii mediailmiöiden ja medialukutaidon asiantuntija Isabella Holm, joka toimii iltaisin Osuuskunta Dadamedian perustajajäsenenä ja päiväsaikaan Mediakasvatusseuran kehityspäällikkönä. Isabellan erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat mediaympäristöihin liittyvät yhteiskunnalliset kysymykset sekä media-arkeemme liittyvät tulevaisuusskenaariot.

Koulutus järjestetään Steinway Piano Galleryssa, Unionikatu 13, 00100 Helsinki 19.4.2017 klo 18.00-20.00. Saavu mielellään jo klo 17.30 verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 5.4. klo 10 tapahtuman Fb-sivulla julkaistavan linkin kautta. Koulutus on ilmainen. Mukaan päässet saavat ennakkotehtävän mailin kautta joka virittää illan ja teeman tunnelmiin.

Tervetuloa!

Later Event: April 26
Keinoäly