Howtomo
Artboard 4.png

Koulutusaikataulu

Oct
26
5:00pm 5:00pm

Parempi minä

 • Kauppakatu 9 A 1, 60100 Seinäjoki (map)
 • Google Calendar ICS

Miten minä voisin vahvistaa omaa johtajuuttani? Millaisia työkaluja siihen on jo olemassa?

Käymme ytimekkäästi ja innostavasti läpi, miten jokainen meistä voi vahvistaa omaa johtajuuttaan ja sitä kautta löytää tekemiseensä mielekkyyttä, voimaa ja onnistumista. Tutustumme Googlessa kehitettyyn SIYLI-ohjelmaan (Search Inside Yourself Leadership Institute), joka perustuu tunnetaitoihin, neurotieteeseen ja mindfulness –pohjaiseen työskentelyyn. Pääset kokeilemaan muutamaa käytännönläheisestä työkalua ja jakamaan kokemusta muiden kanssa.

http://www.prover.fi/
http://www.bci.fi/
http://www.yrityskauppapalvelut.fi/

SIJAINTI
Prover Oy, Kauppakatu 9 A 1, 2. krs, käynti Wipperin ja Kuva Seppälän liikkeiden välissä olevista ovista. Ovet avataan summerilla.

View Event →
LAHTI: Kaikki irti Instagramista
Nov
1
5:00pm 5:00pm

LAHTI: Kaikki irti Instagramista

Mistä Instagramissa on kyse, miten kanava toimii ja miten siellä voi vaikuttaa sekä vaikuttua? Kouluttaja Instagram-tilin Lifelikeavinon takaa jakaa omat vinkkinsä Instagramin käyttöön, kertoo käytännönläheisesti eri toiminnallisuuksista sekä antaa keinoja, joilla yritykset voivat lisätä brändinäkyvyyttänsä.

View Event →

Tarina viestinnän välineenä
Oct
18
5:00pm 5:00pm

Tarina viestinnän välineenä

Miten tarinat synnyttävät muistijälkiä? Miten muotoillaan kohtaamisia? Kun haluamme pysäyttää, vaikuttaa jonkun tekemisiin tai ajatuksiin, luomme mahdollisuuksia merkityksellisille ja mieleenpainuville kohtaamisille. Tarinat usein on jo olemassa. Tässä koulutuksessa annetaan eväitä, miten ne saadaan pintaan.

View Event →
Oct
12
5:00pm 5:00pm

Mutkattomasti markkinointia

Miten markkinointi nivoutuu arjen tekemiseen? Miten onnistumista mitataan ja mitä tavoitteita asetetaan?

Koulutuksessa käydään yhdessä läpi käytännönläheinen malli menestyksekkään markkinoinnin suunnittelusta ja toteutuksesta. Täytämme yhdessä Boosterin toteuttamaa pelikirjaa, jonka avulla päätetään kanavat, tavoitteet ja aikataulutetaan toimenpiteet. Pelikirja sopii sekä yrityksen markkinointisuunnitelman että suunnitelmallisen henkilöbrändäyksen pohjaksi. Koulutukseen osallistujat saavat hyvät lähtökohdat markkinoinnin hallintaan ja roppakaupalla inspiroitumisia ja ideoita omaan työskentelyyn.

View Event →
Yritysvastuun ABC
Aug
29
4:45pm 4:45pm

Yritysvastuun ABC

Ilmoittautuminen alkaa tiistaina 14.8. klo 9 Facebook-tapahtumassa julkaistavan linkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Tilaisuuteen mahtuu 45 henkilöä.

Vaatimukset yritysten liiketoiminnan vastuullisuudelle ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina. Globaalien ja paikallisten ongelmien monimutkaisuus, sidosryhmien painostus sekä huoli tulevaisuuden toimintaedellytyksistä yhdistettynä lisääntyviin raportointivaatimuksiin pakottavat yritykset arvioimaan toimintaansa syvällisemmin ja taloudellisia tekijöitä painottavia näkökulmia laajemmin.

Elokuussa on luvassa ajankohtainen katsaus yritysvastuuseen ja vastuullisuusraportointiin. Illan aikana kuulette yritysvastuun kehityksestä ja kulmakivistä, tämän hetken vastuullisuusteemoista sekä saatte neuvoja siihen, miten lähteä liikkeelle oman yrityksen vastuullisuuden arvioinnissa ja yritysvastuuraportoinnissa. Case studyna esitellään Varman yritysvastuuohjelman kehittäminen sekä prosessi ensimmäisen vastuullisuusraportin takana. 

OHJELMA

Klo 16.45 Kahvia, virvokkeita
Klo 17 Howtomon esittely
17.05 Katri Viippola ja Katariina Sillander, Varma: Tervetuloa Varmaan
17.10 Riikka Rantakari, FitComm: Yritysvastuun ABC
18 Tauko
18.20-18.50 Katariina Sillander, Varma: Näin rakennamme yritysvastuuta Varmassa

KOULUTTAJAT

Puhujina toimivat Riikka Rantakari ja Katariina Sillander. 

Riikka on toiminut 17 vuotta yritysvastuun ja viestinnän parissa. Hän työskentelee pääosin yritysten ja organisaatioiden kanssa, jotka ovat kehittämässä liiketoimintaansa vastuullisuuden näkökulmasta tai ovat käynnistämässä vastuullisuusraportointia. Viestinnän osalta pääpaino on vastuullisuusviestinnässä, sidosryhmäsuhteissa ja viestinnän strategisessa kehittämisessä. Riikka on työskennellyt muun muassa seuraavien yritysten kanssa: ISS Palvelut Oy, Caruna Oy, Huhtamäki Oyj, Elisa Oyj, Sponda Oyj, VR Group, Vantaan Energia Oy, Lindex Oy, Stockmann Oyj, The Nickel Institute ja Helsinki Business Hub.

Katariina on Varman yritysvastuupäällikkö, jonka tontilla on vastuullisen liiketoiminnan kehittämiseen sekä vastuullisuusviestintään ja -raportointiin liittyviä inspiroivia tehtäviä. Kata on rakentanut Varman yritysvastuuohjelman vajaat kaksi vuotta sitten ja vetänyt sen mukanaan tuomia kehitysprojekteja. Hän on myös kirjoittanut yhtiön ensimmäisen GRI-standardeja noudattavan yritysvastuuraportin vuodelta 2016. Ennen vastuullisuusuraa Kata on tehnyt pitkään talous- ja sijoituksiin liittyvää viestintää.

View Event →
Inbound Marketing
Jun
7
6:45pm 6:45pm

Inbound Marketing

Inbound is the new approach to marketing, that focuses on quality over quantity. During this Howtomo training Laura Santala from Agile Search will teach how to attract the attention of your target audience by offering them helpful and meaningful content, instead of aggressively advertising your solutions. The goal of this session is to understand the theory behind inbound marketing, define the key benefits and be able to plan and execute a successful inbound marketing strategy. You'll learn not only about marketing and quality content, but also about company branding and how to create a strong brand with your marketing efforts. 

This session will be held at BoConcept in Mannerheimintie. It will be mainly held in English.

We'll post the signup link to the facebook event approximately one week before the event, so stay tuned!

View Event →
Empowering women - Sisäinen voima elämäsi johtajana
May
24
4:45pm 4:45pm

Empowering women - Sisäinen voima elämäsi johtajana

Kuka sanelee ehdot sille, miten olla ja toimia tässä maailmassa? Olemme tottuneet siihen, että parhaiten pärjää miehisellä tekemisen meiningillä. Analysoimme olosuhteita, asetamme tavoitteita ja pyrimme muutokseen. Tunnemme turvaa, kun kaikki on kontrollissa ja kykenemme hallitsemaan sekä itseämme että elämäämme. Mitä enemmän suoritamme ja saamme aikaan, sitä tärkeämmäksi itsemme koemme. Päämäärähakuisuus ja tuotteliaisuus saavutetaan kuitenkin joskus kovin kustannuksin. Oma hyvinvointi kärsii, jos motivaatio tekemiseen ei kumpua sisäisestä voimasta, vaan ulkomaailman heijastamista peloista, kuten riittämättömyyden kokemuksesta käsin. 

Tämän luennon aikana otamme selvää siitä, mikä meitä ohjaa toimintaan ja miksi. Tarkastelemme maskuliinisia ja feminiinisiä ominaisuuksia ja opimme, millä tavalla ne näkyvät vuorovaikutuksessa sekä itsemme että toisten kanssa. Silloin, kun ihminen on tasapainossa sisäisen todellisuutensa kanssa, ulkoinen tekeminen heijastaa tätä harmoniaa. Sekä oleminen että tekeminen motivoituvat luonnostaan yksilön sisäisestä intohimosta käsin. Nyt onkin aika sanoa piutpaut peloille ja ulkomaailman paineille! Kaikkein tärkeintä menestystä ei mitata mitaleilla ja saavutuksilla, vaan yksilön voimaantumisella ja kukoistuksella, jolle ei ole rajoja. 

Jenniemilia Kauppila, 36, on tietoisuustaitoterapeutti, joogaopettaja ja tietokirjailija. Hän on kouluttautunut tietoisuustaitoja korostavien menetelmien kuten mindfulnessin, hengitysterapian sekä kognitiivisen lyhytterapian parissa. Viimeisen 7 vuoden ajan hän on jakanut intohimoaan lukuisten yksilöasiakkaiden sekä valmennusryhmien parissa. Talvisin Jenniemilia vetää hyvinvointiohjelmaa Tyynenmeren luxusristeilijällä ja muulloin hänet löytää perheensä pyörittämästä Hyvinvoimalasta Helsingin Punavuoresta. Jenniemilian kirja “Rakastan, siis olen – 30 askelta sisäiseen voimaan” julkaistiin vuonna 2014 (wsoy). Lisätietoja www.jenniemilia.fi /www.facebook.com/jenniemiliaofficial

View Event →
Tapahtumien järjestäminen - kuinka se tapahtuu ammattilaisen ottein?
May
17
5:00pm 5:00pm

Tapahtumien järjestäminen - kuinka se tapahtuu ammattilaisen ottein?

Enemmän irti tapahtumista

Mitä kaikkea pitäisi tapahtumajärjestäjän ottaa huomioon? Muuta kuin teeman ja kutsuttavat? Tapahtuman luova osuus, sen suunnittelu, ajanhallinta, toteuttaminen vie usein enemmän aikaa ja voimia kuin kuvittelemme. Tule kuuntelemaan ja oivaltamaan alan ammattilaiselta miten kokemuksellinen ja ikimuistettava tapahtuma järjestetään. Olkoon kutsu messuihin, kuluttajakohtaamisiin tai erilaisiin myymälä- ja toimitiloihin. Teemme ihmisten ja brändien kohtaamisista tehokkaan välineen yrityksen asiakkaiden markkinointiviestinnässä.

Saat tietoa miten yhdistää muut markkinointiviestinnän kanavat oivaltavasti osaksi kokonaisuutta ja miten laajentaa tapahtuman vaikutusta sosiaalisen median avulla ja hyödyntäen uusimpia työkaluja toteutuksessa.

Illan aikana Anna Ahlbom, aacount manager tapahtuma-alan yrityksessä Factor Nova Oy. Kuullaan mistä onnistunut tapahtuma koostuu ja millä keinoin tapahtuman tavoitteet saavutetaan.

Koulutus järjestetään Estonian Business School in Helsinki, Technopolis Ruoholahti
Osoite: Energiakuja 3, 00180 Helsinki

View Event →
Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa 2
May
16
5:00pm 5:00pm

Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa 2

Valtavan mielenkiinnon vuoksi järjestämme 19.4. pidettävän työhyvinvointikoulutuksen toisen kerran! Koulutusten sisältö on sama, ethän siis ilmoittaudu molempiin. 

Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa? Valmennuksessa käydään läpi työhyvinvoinnin lähtökohtia teoriassa sekä tehdään käytännön harjoituksia liittyen työhyvinvointiin ja työkykyyn:

- Mitä se työhyvinvointi oikein on ja miksi siitä puhutaan työpaikalla?
- Mitä sitten työkyky on ja miten se eroaa työhyvinvoinnista ja miksi sitä halutaan johtaa?
- Miten voin vaikuttaa työhyvinvointiin omalla toiminnallani?

Koulutuksen tavoitteena on avata osallistujille työhyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen näkökulmaa ja auttaa osallistujia ymmärtämään, miten ja miksi työhyvinvointi on jokaisen asia.

Kouluttaja Johanna Jussilalla on lähes kahden vuosikymmenen kokemus valmentavasta esimiestyöstä, muutosjohtamisesta, erilaisten projektien menestyksekkäästä läpiviennistä sekä asiakkuuksien kehittämisestä: työterveyspalvelujen, työhyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämis- ja projektipäällikkönä sekä myynnissä avainasiakaspäällikkö tiimin esimiehenä Diacor terveyspalvelut Oy:ssä sekä työhyvinvoinnin mentorina, toimitusjohtajana Crescendo Consulting and Management Oyssä: http://www.crescendoconsulting.fi/.

Koulutus järjestetään Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy:n tiloissa (https://www.dlapiper.com/fi/finland/)
Osoite: Fabianinkatu 23, 6. krs.

Ilmoittautuminen alkaa 8.5. klo 10 tilaisuuden Facebook-tapahtumassa julkaistavan linkin kautta. Ilmoittautuminen on sitova.

Koulutukseen valitaan 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on ilmainen.

View Event →
Vaikuttamisen taidot
May
3
5:00pm 5:00pm

Vaikuttamisen taidot

VALMENNUKSEN TAVOITE:

Tarjota osallistujille oivalluksia aiheesta, sekä pari konkreettista vuorovaikutustyökalua mukaan vietäväksi. Kouluttajana toimii Mirjami Sipponen-Damonte Xpedio Oy:stä 

SISÄLTÖ:

• Vaikuttamisen taidot tämän päivän työelämässä

• Mistä vuorovaikutuksessa on kyse?

• Työkaluja vaikuttamiseen

• Päätöksiin sitouttaminen

• Oman brändin vahvistaminen

TYÖSKENTELYTAVAT

• Vuorovaikutteinen keskustelu ja aiheisiin alustus (fläppitaulu ja ppt, mahdollisesti liikkuva kuva)

• Lyhyet yksilöpohdinnat

• Pari- ja ryhmäkeskustelut

Tilaisuus alkaa klo 17, joten saavuthan paikalle jo klo 16.45. Ilmoittautuminen tapahtuu tapahtuman Facebook-sivuilla

View Event →
Keinoäly
Apr
26
4:30pm 4:30pm

Keinoäly

Keinoäly ja asiakaskokemus

Käymme koulutuksessa läpi digitaalisen maailman ilmiöitä – mitä tehdä, kun kuluttaja onkin keskiössä ja pelkkä tekemisen tahdin kiristäminen ei riitä. Pohdimme tuoreiden esimerkkien valossa, miten asiakaskohtaamisia voidaan kehittää ja parantaa keinoälyn ja automaation näkökulmasta. Tätä meille avaa digitalisaation asiantuntija Sanna Repo Elisalta. 

- Kuinka hyödyntää keinoälyä asioinnissa ja digitaalisissa asiakaskohtaamisissa? 
- Miten voit pienentää asioinnin kustannuksia, lisätä myyntiä ja parantaa asiakastyytyväisyyttä? 
- Tunnistatko keinot, joilla pienennät henkilökohtaisen palvelun kustannuksia, kasvatat asiakasmäärää, ja parannat asiakaspalvelua ennen ja jälkeen ostotapahtuman?

Elisa on ollut uranuurtaja asiakasvuorovaikutuksen ratkaisujen tarjoajana Suomessa jo yli 20 –vuoden ajan. Asiakaslähtöiset sujuvat palvelupolut asiakkaan elinkaaren eri vaiheissa ovat kiihtyvässä määrin kehityskohteina niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Tehokkaat digitaaliset sekä automaattiset palvelukanavat, jotka mahdollistavat tiedolla johtamisen, ovat tätä päivää. Kaiken ytimessä on ajattelutavan muutos; tähän asti on keskitytty tapaan tuottaa palveluita, kun nyt keskitytään tapaan kuluttaa palveluita ja tuottaa hyötyä koko matkan.

Kouluttajana toimii Sanna Repo, Sales Director, Digitalization, Elisa Oyj.

Koulutus järjestetään Elisa Oyj:n tiloissa, Ratavartijankatu 5, 00520 Helsinki, eli Pasilassa.

Ilmoittaudu mukaan Facebook-tapahtumassa jaettavan linkin välityksellä. 

Koulutukseen valitaan 55 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on ilmainen. Ilmoittautuminen on sitova.

View Event →
Medialukutaito: Näin meitä huijataan - ja viisi asiaa mitä voit asialle tehdä
Apr
19
6:00pm 6:00pm

Medialukutaito: Näin meitä huijataan - ja viisi asiaa mitä voit asialle tehdä

Paavi olisi äänestänyt Trumpia? Jos laitan raha-automaatilla kortin pin-koodin takaperin poliisi tulee paikalle? Nuoret pelaavat itsemurhapeliä?! Tämä pitää jakaa heti!

Suurin osa meistä ei koskaan huomaa milloin olemme menneet halpaan tai miten meitä on huijattu somessa. Salamannopeassa uutisten virrassa pää menee herkästi pyörälle, ja syystä. 

Mistä löytää luotettavaa, kriittistä tietoa yhteiskunnasta ja ajankohtaisista aiheista kun perinteiset mediatalotkin mokailevat? Miten Facebook, Google ja muut netin jättiläiset kantavat vastuunsa uutisia suodattavista algoritmeista? Entä miten meitä tullaan huijaamaan tänä ja ensi vuonna?

Tule keskustelemaan ja oppimaan käytännön menetelmiä sisäisen Miss Marplen irti päästämiseksi some-arjessasi. Valemediat, trollitehtaat, vaihtoehtoiset faktat ja kumppanit ovat vakava ongelma, jotka jakavat yhteisöjä ja lisäävät meidän kaikkien turvattomuuden tunnetta. Onneksi mediakriittisyyden kehittämiseen on olemassa yllättävänkin helppoja keinoja, sillä disinformaation suurin vihollinen on vankka medialukutaito.

Kouluttajana toimii mediailmiöiden ja medialukutaidon asiantuntija Isabella Holm, joka toimii iltaisin Osuuskunta Dadamedian perustajajäsenenä ja päiväsaikaan Mediakasvatusseuran kehityspäällikkönä. Isabellan erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat mediaympäristöihin liittyvät yhteiskunnalliset kysymykset sekä media-arkeemme liittyvät tulevaisuusskenaariot.

Koulutus järjestetään Steinway Piano Galleryssa, Unionikatu 13, 00100 Helsinki 19.4.2017 klo 18.00-20.00. Saavu mielellään jo klo 17.30 verkostoitumaan muiden osallistujien kanssa.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 5.4. klo 10 tapahtuman Fb-sivulla julkaistavan linkin kautta. Koulutus on ilmainen. Mukaan päässet saavat ennakkotehtävän mailin kautta joka virittää illan ja teeman tunnelmiin.

Tervetuloa!

View Event →
Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa?
Apr
19
5:00pm 5:00pm

Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa?

Mitä on työhyvinvointi ja miten siihen voi vaikuttaa? Valmennuksessa käydään läpi työhyvinvoinnin lähtökohtia teoriassa sekä tehdään käytännön harjoituksia liittyen työhyvinvointiin ja työkykyyn:

- Mitä se työhyvinvointi oikein on ja miksi siitä puhutaan työpaikalla?
- Mitä sitten työkyky on ja miten se eroaa työhyvinvoinnista ja miksi sitä halutaan johtaa?
- Miten voin vaikuttaa työhyvinvointiin omalla toiminnallani?

Koulutuksen tavoitteena on avata osallistujille työhyvinvoinnin ja työkykyjohtamisen näkökulmaa ja auttaa osallistujia ymmärtämään, miten ja miksi työhyvinvointi on jokaisen asia.

Kouluttaja Johanna Jussilalla on lähes kahden vuosikymmenen kokemus valmentavasta esimiestyöstä, muutosjohtamisesta, erilaisten projektien menestyksekkäästä läpiviennistä sekä asiakkuuksien kehittämisestä: työterveyspalvelujen, työhyvinvoinnin ja liiketoiminnan kehittämis- ja projektipäällikkönä sekä myynnissä avainasiakaspäällikkö tiimin esimiehenä Diacor terveyspalvelut Oy:ssä sekä työhyvinvoinnin mentorina, toimitusjohtajana Crescendo Consulting and Management Oyssä: http://www.crescendoconsulting.fi/.

Koulutus järjestetään ohjelmistokehityksen asiantuntijalla Vincitillä https://www.vincit.fi/.
Osoite: Mikonkatu 15A, 00100 Helsinki

Ilmoittautuminen alkaa 4.4 klo 9 Facebook-tapahtumassa julkaistavan linkin kautta.

Koulutukseen valitaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Koulutus on ilmainen.

View Event →
Mitä jokaisen kannattaa tietää myynnistä?
Apr
18
4:30pm 4:30pm

Mitä jokaisen kannattaa tietää myynnistä?

ritysmaailmassa kaikki on myyntiä. Välillä myyt itseäsi saadaksesi työpaikan, välillä taas pitchaat ideoitasi kokouksissa ja parhaimmillaan myynti on älykästä keskustelua potentiaalisen asiakkaan kanssa.

Workshopissa annetaan työkaluja siihen, miten jokainen voi parantaa omia myyntivalmiuksiaan. Kahden tunnin aikana harjoitellaan erilaisia myyntitilanteita turvallisessa ympäristössä, jossa saat vinkkejä asiantuntijoilta ja vertaistukea myyntitilanteisiin.

Kouluttajina toimivat Fondian Growth Booster Tanja Piha (KTM, MBA), joka rakastaa myymistä ja jakaa sitä ilosanomaa mielellään, sekä Fondian Expertise Booster Mari Aulio (KTM, oik.tiet. yo.), jonka intohimo on yhdistää myyntiin ja markkinointiin juridiikka.

Koulutuksen tavoitteet:

 • harjoitella omaa hissipuhettaan
 • tunnistaa vuorovaikutustilanteiden kuten myyntitapaamisen parhaat käytännön vinkit
 • löytää mahdollisia kehityskohteita omassa myyntityössään 
 • saada jokainen rakastumaan myymiseen
 • kuulla muiden osallistujien vinkkejä myyntityöhön 

Koulutus alkaa klo 17 ja päättyy klo 19. Hyvä myynti-ihminen on paikalla ajoissa, joten tervetuloa kahville ja verkostoitumaan jo kello 16.30. Koulutus järjestetään Fondia-talossa, Lönnrotinkatu 5, 4.krs.

Ilmoittaudu koulutukseen Facebook-tapahtumasivulla (https://www.facebook.com/events/400611416963277/ maanantaina 10.4. klo 10 julkaistavan linkin kautta. Koulutukseen valitaan 40 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

View Event →
Ideasta bisnekseksi: miten järjestää startupin rahoitus
Apr
12
4:30pm 4:30pm

Ideasta bisnekseksi: miten järjestää startupin rahoitus

 • Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy (map)
 • Google Calendar ICS

Ideasta bisnekseksi – miten järjestää startupin rahoitus?

Onko sinulla startup tai suunnitteletko yrityksen perustamista? Mietitkö, mitä pitäisi ottaa huomioon startupin rahoituksessa ja miten rahoituskierroksiin voisi valmistautua?

Tämän koulutuksen tarkoituksena on käydä läpi startupin elinkaarta ja eri rahoitusmalleja. Koulutuksessa keskitytään rahoitukseen liittyvään sopimus- ja yhtiöoikeudelliseen puoleen käytännönläheisesti. Tavoitteena on antaa työkaluja siihen, miten startup voi parantaa asemiaan rahoitusta etsiessään. Tavoitteena on antaa myös vinkkejä siihen, mitä on odotettavissa, kun startupyrittäjä alkaa neuvotella sijoittajan kanssa sijoituksesta tai lainasta. Koulutus sopii hyvin esimerkiksi yritystoimintaa aloitteville tai toiminnan alkuvaiheessa oleville yrittäjille.

Kouluttajan toimii asianajaja Salla-Maaret Lamberg, joka auttaa alkuvaiheen yrityksiä liiketoiminnan käynnistämisessä ja avustaa sekä startupeja että sijoittajia yritysjärjestelyissä. Koulutus järjestetään Asianajotoimisto Mäkitalo Rantanen & Co Oy:n tiloissa osoitteessa Eteläesplanadi 12, 00130 Helsinki (3 krs) klo 17:15-19:30.

Mukaan mahtuu 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 5.4. klo 10 tapahtuman FB-sivulla julkaistavan linkin kautta. Koulutus on ilmainen.

View Event →
Ihana, ikävä Internet
Apr
11
5:00pm 5:00pm

Ihana, ikävä Internet

Verkossa rikoksen uhriksi joutuminen on nykyään todennäköisempää kuin kadulla ja se onkin syy, miksi jokaisen pitäisi panostaa entistä enemmän omaan tietoturvaansa.

Onko salasanasi lemmikkisi nimi, josta jaat kuvia somessa ja kopioit samaa salasanaa palvelusta toiseen? Tiesitkö, että useimmiten Facebookin “hauskat nimikilpailut” kalastelevat sinun ja ystäviesi tietoja ja myyvät niitä eteenpäin? Tiesitkö, että rikolliset seuraavat somen lomakuvapäivityksiä ja saattavat kutsua itsensä kylään päivitysten perusteella? 

Tule oppimaan muun muassa, mikä on hyvä salasana tai miten voit saada ilmoituksen siitä, että joku muu on kirjautunut Facebook-tilillesi. 

Koulutuksen sisältö:
- Kyberrikollisuus -esimerkkejä
- Digitaalinen jalanjälki
- Kaksivaiheinen tunnistautuminen: mitä se tarkoittaa ja miten sen voi ottaa käyttöön?
- Hyvä salasana ja työkaluja salasanojen muistamiseen
- Turvallinen verkkoselailu
- Somekilpailuiden varjopuolet

Kouluttajana toimii Anu Laitila, joka työskentelee digi- ja bisnesälyllä varustetussa sisältö- ja sometoimisto Grapevinessa digitaalisen viestinnän asiantuntijana ja kouluttajana. Anu on koulutukseltaan mediatekniikan insinööri ja kyberturvallisuusasioita Anu opiskelee mm. puolustusvoimilla.

Koulutus järjestetään Grapevinen toimistolla 11.4.2017 klo 17.00-20.30. Koulutusosuus on klo 17:30-19:30. Lisäksi luvassa ohjattua verkostoitumista.

Osoite: Pälkäneentie 19 B, 00510 Helsinki

Mukaan mahtuu 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 28.3. klo 10 Facebook-tapahtumasivulla julkaistavan linkin kautta. Koulutus on ilmainen.

Tervetuloa!

Kuvalähde: Flickr
 

View Event →
Esiintymiskoulutus
Apr
4
3:45pm 3:45pm

Esiintymiskoulutus

Workshopissa annetaan työkaluja erilaisiin esiintymistilanteisiin ja lievennetään esiintymisjännitystä antamalla esiintymistaitoja tukevaa opetusta. Kahden tunnin aikana harjoitellaan esiintymistä turvallisessa ympäristössä ja saadaan vertaistukea ja neuvoja alan asiantuntijalta. Ja pidetään hauskaa! Workshopissa tehdään matalan kynnyksen draamallisia harjoituksia.

Koulutuksen tavoitteet:

- Esiintymisvarmuuden lisääminen (jo jonkun verran esiintyneille, ei siis esiintymiskammoisille)
- Itsensä haastaminen, heittäytyminen, spontaaniuden ja rentouden saavuttaminen esiintymisessä
- Vakuuttavuuden saaminen uudessa roolissa tai työyhteisössä
- Yleisön huomioonottaminen, yleisön reaktioihin vastaaminen
- Uuden ja erilaisen aktiviteetin tarjoaminen – hauskaa yhdessä tekemistä ja jotain, joka on mahdollisimman kaukana normaalista työarjesta.

Kouluttaja Maria Ainamo-McDonald on nuori esiintymisen asiantuntija (FM, pääaineena puheviestintä ja sivuaineina draamakasvatus). Hän työskentelee tällä hetkellä Ylen markkinoinnissa sosiaalisen median hallinnoijana ja viestinnän suunnittelijana.

Koulutus järjestetään Finpron Team Finland -talossa Ruoholahdessa. Osoite: Porkkalankatu 1, 00180 Helsinki.

Ilmoittaudu koulutukseen Facebook-tapahtumaan 21.3. klo 10 julkaistavan linkin kautta. Koulutukseen valitaan 25 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tervetuloa!

View Event →
Äänenkäyttö ja esiintymistaito
Mar
29
5:00pm 5:00pm

Äänenkäyttö ja esiintymistaito

Äänenkäytön ja esiintymistaidon merkitys asiakaspalvelussa.

Tervetuloa koulutukseen, joka tarjoaa eväät vakuuttavaan äänenkäyttöön! Opimme, mitä asiakaspalvelussa työskentelevän henkilön tulee ottaa huomioon viestiessään asiakkaan kanssa ja mikä jää asiakkaalle mieleen.

Koulutuksen ohjelma on osallistava ja teemme harjoitteita, joiden avulla omaa ääntä voi kehittää ja suojella.

Koulutuksessa opimme seuraavista teemoista :

 • Äänenpainon vaikutus myyntipuheessa: minkälainen ääni on miellyttävä asiakkaan mielestä?

 • Vakuuttava myyntipuhe ja retoriikan voima.

 • Myyjän sanattoman viestinnän kieli ja vuorovaikutus asiakkaan kanssa. 

 • Yleiset äänihäiriöt ja niiden hoito. 

 • Äänen suojeleminen. 

Kouluttajamme on äänenkäytön asiantuntija vokologi FM Sara Rouvinen, Sanabox Oy.  

Tilaisuus järjestetään Futurice Oy:n tiloissa, Annankatu 34 B, 00100 Helsinki, klo 16.45-19. Tarjoamme osallistujille pientä purtavaa ja juotavaa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa maanantaina 20.3 klo 10 tapahtuman Facebook-sivuilla julkaistavan linkin kautta. Koulutukseen valitaan 30 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tapahtuma on ilmainen.

View Event →
Pukeutumiskoulutus
Mar
22
5:00pm 5:00pm

Pukeutumiskoulutus


Kevät on täällä - oletko valmis? 

Laadukas, istuva vaate, joka korostaa juuri sinun persoonaasi on itsetunnon kulmakiviä. 

Tule mukaan saamaan kullanarvoisia vinkkejä ja ideoita pukeutumiseen ja asusteiden käyttöön.

Koulutuksen teemoja:
- asujen yhdisteltävyys
- miten asujen vaihdot tuovat monipuolisuutta työpukeutumiseen - arkityylin nostaminen juhlavaksi
- oikeiden mittasuhteiden merkitys
-mihin pukeutumisessa kannattaa satsata
- materiaali- ja etikettitietoisuus

Oman ihanan tyylin matkalle vievät meidät Tyylitoimisto Oy:n stylisti Emilia Kimari taustavoimineen ja Uraklinikan uravalmentaja Yvonne Westerlund.

Paikka: Tamore Oy, Hietalahdenranta 11, 00180 Helsinki

Ilmoittaudu koulutukseen:
https://goo.gl/forms/eTdjZErQEHzte1Eh2

Kuva: Mos Mosh SS 2017 / Villa Tremondo
 

View Event →
Hissipuhevalmennus - näin erotut ja jäät mieleen
Mar
15
4:45pm 4:45pm

Hissipuhevalmennus - näin erotut ja jäät mieleen

Tervetuloa koulutukseen, joka tarjoaa eväät massasta erottuvaan hissipuheeseen!

Koulutuksen ohjelma on osallistava ja sen aikana pääset tekemään harjoituksia niin yksin kuin yhdessä muiden kanssa. Illan aikana opit esittelemään esimerkiksi oman ammattitaitosi tai ideasi mieleenpainuvalla tavalla. Samat taidot ovat suoraan sovellettavissa työelämään.

Kouluttajat koostuvat Brunnenin viestinnän konsulteista. Brunnen Communications on uuden ajan viestintätoimisto, jonka osaamisen kärkeä on tarinankerronta ja vaikuttava viestintä. Lisätietoa löydät osoitteestawww.brunnen.fi.

Tilaisuus järjestetään Brunnenin tiloissa Arabianrannassa (Hämeentie 153B) klo 16.45-19. Brunnen tarjoamme osallistujille pientä purtavaa ja juotavaa. 

Tapahtuma on täynnä.

View Event →
Osaaminen ja motivaatio vie perille
Mar
8
6:00pm 6:00pm

Osaaminen ja motivaatio vie perille

Tule mukaan löytämään omaa piilossa olevaa potentiaaliasi ja miettimään ryhmän voimalla, mitä voisit vielä tehdä ja saavuttaa! 

Työpajassa motivointi- ja businessvalmentajat Aida Hubanic ja Yvonne Westerlund luotsaavat sinut omien tarinoidensa, oivallustensa ja tekemistensä kautta kohti uutta työminää. Monet tietävät kyllä Mitä pitäisi tehdä, mutta stiplaavat kohdassa Miten! 

Koulutus järjestetään Steinway Piano Gallery Helsingissä osoitteessa Unioninkatu 13, 00101 Helsinki.

Koulutus alkaa klo 18.00. Tulethan paikalle jo 17.45 tutustumaan muihin osallistujiin. Kevyttä tarjoilua workshopin lomassa.

View Event →
Feb
27
10:00pm10:00pm

Mutsien koodikoulu

MUTSIEN KOODIKOULU on tarkoitettu äideille, joilla on pieniä lapsia. Lapset ovat tervetulleita mukaan. 

Mitä Koodikoulussa tapahtuu?

Mutsien Koodikoulussa käydään läpi ohjelmoinnin peruspilarit. Opit ohjelmoinnin perusidean, oleelliset käsitteet ja pääset ottamaan näppituntumaa koodaamiseen. Tärkeimpänä, sinulle aukeaa maailma, jonka muokkaamiseen voit itse osallistua.

Päivän alussa tutustumme ohjelmointiin kokonaisuutena: mitä ohjelmointi on, miksi sitä tehdään ja kuinka ohjelmointi vaikuttaa maailmaan ympärillämme. 

Alustuksen jälkeen avaamme läppärit ja tutustumme itse ohjelmointiin. Ensikertalaiset aloittavat aivan perusteista. Jos olet kokeneempi, myös sinulle löytyy tekemistä. Perehdymme erilaisten harjoitteiden kautta ohjelmoinnin logiikkaan ja erilaisiin tapoihin ohjelmoida. Tutustumisessa käytetään apuna itseopiskelutyökaluja, joiden käyttöä kurssilaiset voivat jatkaa päivän jälkeen. Kurssilaiset työskentelevät itsenäisesti tai ryhmissä ohjaajien neuvoessa ja avustaessa.

Kouluttajat Jyri Rasinmäki ja Karri Rasinmäki ovat ohjelmistotalo Intraktion perustajia. https://www.intraktio.com/

View Event →
Feb
22
1:00pm 1:00pm

Mailchimp & Sähköpostimarkkinointi

Seuraavan koulutuksen aihe on sähköpostimarkkinointi ja MailChimp. Kouluttaja Saija Jussila työskentelee verkkomarkkinoinnin konsultointiyritys Webnocs Consultancyssä, http://webnocs-consultancy.com/

Koulutuksessa opit:

- Miksi sähköpostimarkkinointi on hyödyllistä yritykselle
- Miten tehokasta sähköpostimarkkinointia tehdään
- Miten sähköpostimarkkinoinnin tuloksia mitataan
- Miten MailChimp auttaa s-postimarkkinoinnissa
- Miten MailChimpiä käytetään tehokkaasti
- Miten uutiskirjeitä luodaan MailChimpillä

Koulutus järjestetään HENRY ry:n tiloissa osoitteessa Pohjoisesplanadi 33.http://www.henryorg.fi/
 

View Event →
Dec
8
4:30pm 4:30pm

Sisältömarkkinointi

Howtomon kolmannessa koulutuksessa tutustutaan sisältömarkkinointiin.

MIllaista on hyvä sisältömarkkinointi? Miksi sisältömarkkinointia kannattaa tehdä? Miksi sisältömarkkinointi kiinnostaa juuri nyt? Millaista on tehdä sisältömarkkinointia? Miten sisältömarkkinointia mitataan? Millaisia ovat tulokset? 

Näistä asioista kertovat kaksi vuotta sitten perustetun sisältötoimisto Era Contentin työtekijät (http://www.eracontent.fi/). 

Tapahtuma alkaa tasan klo 18.00. Tulethan paikalle jo klo 17:45, jotta ehdit tutustua muihin osallistujiin ja nauttia kupposen kahvia.

Ilmoittautuminen alkaa 16.11. klo 11:00 Facebook -tapahtumasivulla julkaistun linkin kautta. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 25 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten toimi ripeästi. Ilmoittautuminen on sitova.

Aika: Torstai 8.12. klo. 17.45 - 19.45
Paikka: Era Content, Munkkiniemen puistotie 17, Helsinki.

View Event →
Nov
10
4:30pm 4:30pm

Asiakaskokemuksen suunnittelu palvelumuotoilun avulla

Howtomon kaikkien aikojen toisessa koulutuksessa lähestytään palvelumuotoilua asiakaskokemuksen näkökulmasta. 

Mitä tarkoittaa asiakaskokemus? Miksi siitä puhutaan juuri nyt niin paljon? Kuinka palvelumuotoilua voi hyödyntää omassa työssä? Palvelumuotoilulla on valtava rooli kokemusten suunnittelussa. Palvelumuotoilun asiantuntija, Helsinki Design Companyn Satu Heikinheimo kertoo, mitä palvelumuotoilu tarkoittaa ja antaa vinkkejä sen hyödyntämiseen.

Tämänkertainen koulutus järjestetään ajatushautomo Demos Helsingin tiloissa. Demos Helsinki kertoo tilaisuuden alussa lyhyesti toiminnastaan.

Tapahtuma alkaa tasan klo. 17:30. Tulethan paikalle jo klo 17:15, jotta ehdit tutustua muihin osallistujiin ja nauttia kupposen kahvia.

Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten toimi ripeästi. Ilmoittautuminen on sitova. 

(Syksyn konseptointivaiheen aikana koulutukseen valitaan sellaisia osallistujia, jotka eivät ole osallistuneet muihin Howtomon koulutuksiin.)

Aika: Torstai 10.11. klo. 17:15 -19.30
Paikka: Demos Helsinki, Töölönkatu 11, Helsinki.

Kouluttajana toimii Satu Heikinheimo I Helsinki Design Company Oy
Yhteystiedot: 040 758 7805, satu@helsinkidesigncompany.com,www.helsinkidesigncompany.com

View Event →
Oct
12
4:00pm 4:00pm

Brändää itsesi

Ensimmäinen koulutuksemme koskee itsensä ja oman asiantuntijuuden brändäämistä. Jos olet kyllästynyt polkemaan paikallasi urallasi tai jos kaipaat ajatuksiisi selkeää suuntaa ja uutta inspiraatiota, olisi hienoa saada sinut mukaan.

Koulutuksen avulla saavutat ainakin nämä asiat:

- tiedostat omat vahvuutesi ja osaat tuoda ne selkeästi esiin

- hahmotat, miten oma osaamisesi kannattaa tuotteistaa

- sinulla on työkaluja, joiden avulla pystyt brändäämään itsesi

Meillä on ilo pitää koulutus KPMG:n tiloissa. Tilaisuuden alkuun kuulemme lyhyen alustuspuheenvuoron siitä, kuinka KPMG:llä tuetaan työntekijöiden asiantuntijuuden brändäämistä ja uran kehittymistä. 

Tapahtuma alkaa tasan klo. 17:00. Kannattaa tulla paikalle jo klo 16:45, koska näin ehdit tutustua muihin osallistujiin.

Kouluttajana toimii Yvonne Westerlund | Uraklinikka, Ura- ja Businesscoach. Löydät oikotien, hiot ammattimaisuutesi ja oivallat mitä kaikkea muuta olet kuin työsi. Pääset näyttämään maailmalla kuka olet, minkä osaat ja miten voit auttaa. Saatat itsesi myytävään kuntoon ja tulevaisuus on sinun! 

Yhteystiedot: 050 563 4877, yvonne.westerlund@uraklinikka.fi,www.uraklinikka.fi

Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta, joten toimi ripeästi.

Toivottavasti nähdään lokakuussa!

Aika: Keskiviikko 12.10. klo. 16:45 -19.00
Paikka: KPMG, Töölönlahdenkatu 3 A, Helsinki.

View Event →