Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

#mäosaan: Heta Kärjen päässä pulppuilee ideoita

Howtomon #mäosaan-kampanja rohkaisee naisia kertomaan omista taidoistaan.

Tämän blogin kirjoittaja Heta Kärki on yksi Howtomon kuudesta perustajajäsenestä. Heta sai idean: Mitä jos kannustettaisiin somessa naisia kehumaan itseään? Nyt on hänen oma vuoronsa. 

Minä keskellä. Vasemmalta oikealle Howtomon Yvonne, Pilvi, Satu ja Armi. 

Minä keskellä. Vasemmalta oikealle Howtomon Yvonne, Pilvi, Satu ja Armi. 

Istumme marraskuisena lauantaiaamuna Kliffan työskentelytilassa Pasilassa Howtomon perustajaporukan kanssa. Pohdimme muutosvalmentaja Maaretta Tukiaisen kanssa Howtomon tavoitetta. Kirjoitamme fläppitaululle:

Howtomon tavoite on auttaa naisia oivaltamaan oma potentiaalinsa ja ottamaan se käyttöön.

Maaretta jakaa meidät pareihin ja pyytää meitä miettimään konkreettisia ideoita tavoitteemme saavuttamiseksi. Ehdotan parilleni Pilville, että mitä jos järjestäisimme naistenpäivän kunniaksi somekampanjan, jossa kannustamme naisia miettimään vahvuuksiaan ja kehumaan itseään.

Eikö meillä suomalaisnaisilla olisi varaa kehua itseämme vähän enemmänkin? #mäosaan voisi olla sopivan yksinkertainen hyvä hashtag.

Mä osaan ideoida erilaisia konsepteja. Sykkeeni kiihtyy, vereni kiertää villisti ja päässäni sinkoilee ajatuksia. Post itit lentelevät ympäri pöytää, joskin yleensä keksin parhaimmat jutut liikkeessä. Siksi kävelen usein ympäri neukkaria. Muutama viikko sitten kirjoitin asiakkaalleni artikkelia, enkä löytänyt sen punaista lankaa. Lähdin lenkille. Askel askeleelta juttu rakentui päässäni ja kotiin päästyäni ryntäsin koneelle kirjoittamaan.

#mäosaan-kampanja on tavoittanut yli puoli miljoonaa ihmistä  (lähde: Keyhole). Kampanja oli somessa hashtagien naistenpäivä, sote, yleastudio ja liiga rinnalla eniten pinnalla tällä viikolla.

Meidän Howtomo-tiimi on ollut ihan huippu! Satu vihjasi, että hei, muistatteko sen idean marraskuulta, kai me toteutetaan se? Liina ja Ninni suunnittelivat visut, joiden raikkautta ja voimaa ei voi ohittaa. Moni kirjoitti blogipostauksia ja haastoi ystäviään somessa osallistumaan. Kampanja oli hienoa tiimityötä ja se on myös yksi mun vahvuuksista. Koripallo teki musta vahvan joukkuepelaajan, joka syöttää mielellään kaverille pisteen. Saan yhdessä tekemisestä voimaa. 

Toimiva kampanja lähtee hyvästä ideasta, mutta se tarvitsee myös oikeat kanavat. Mä ymmärrän eri medioiden merkityksen ja osaan hyödyntää niiden vahvuuksia. #mäosaan lähti lentoon parhaiten matalan kynnyksen Twitterissä, mutta jotkut innostuivat postaamaan jopa Instagramissa.

Mä uskon tarinoihin markkinoinnissa, ja kehityn koko ajan itsekin entistä paremmaksi tarinankertojaksi. Mä osaan kertoa asiat selkeästi. Mä osaan otsikoida sisällöt houkuttelevasti. Esimerkiksi Elinan rehellistä blogikirjoitusta on luettu jo yli 1500 kertaa. Mutta tämä kampanja ei ollut vain meidän howtomolaisten tarinoita.

Tämä oli tarina osaavista suomalaisista naisista.

Kun mä luin äsken Twitterissä #mäosaan-feediä, mä itkin onnesta (itkeä osaan muuten aivan tajuttoman hyvin!). Mä olen tosi ylpeä siitä, millaisella voimalla me kehumme itseämme ja toisiamme sekä haastamme kaveritkin mukaan. Sitä samaa energiaa on Howtomon tapahtumissa. Ja siinä energiassa on potentiaalia paljon enempäänkin! 

Parasta palautetta meille ovat kirjoitukset, jotka kertovat, miten tarpeeseen kampanja tuli

Vaikea kehua itseään ylipäätään, ja varsinkaan julkisesti. Huitaisin haasteeseen jotain hätäistä vastaukseksi, mutta oikeasti jäin miettimään asiaa. Ihan terveellistä kaivaa esiin omia hyviä puoliaan. #mäosaan
 
Huh, onpas vaikeaa ja just siksi niin tärkeää! #mäosaan innostaa, löytää olennaisen, puhua yleisöille ja hahmottaa nopeasti. Kaiken kertoo se, että oon miettinyt 15 min., kehtaako tätä julkaista.
Kuva: Kimmo Räisänen

Kuva: Kimmo Räisänen

Kyllä mä osaan paljon muutakin. Uskon, että mun suurin vahvuuteni on monipuolisuus. Mä osaan olla utelias ja olla kiinnostunut ihmisistä. Mä osaan esiintyä vakuuttavasti. Mä osaan innostaa ihmisiä.  Mun hämmentävän hitaat koripalloharhautukset toimivat. Mä osaan leikkiä ja laulaa lasten kanssa. Mä osaan juhlia, joskin viime aikoina ei määrällä ole voinut kehua. Mä osaan olla sellaisella terveellä tavalla itsekäs. Mä osaan unohtaa huonot asiat ja elää tarvittaessa vaaleanpunaisessa positiivisuuskuplassa.

Nyt vähän ahdistaa, tulikohan kehuttua liikaa? Ei kai tässä muuta voi, iteppä keksin. 

Kirjoittaja Heta Kärki on yksi Howtomon kuudesta perustajajäsenestä. Heta on markkinoinnin konsultti ja lastentarvikkeiden vertaisvuokrapalvelun Kinspiringin toinen perustajista.  Heta on asunut Virossa, Ruotsissa, Espanjassa ja Yhdysvalloissa. Nyt hän viihtyy Suomessa lähellä perhettä ja ystäviä. Heta pelaa koripalloa, rapsuttelee kahta cockerspanieliansa ja yrittää olla rento äiti. 

Löydät Hetan myös LinkedInistä ja Twitteristä @hetamaria.

 

Heta