Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

#mäosaan: Satu Heikinheimo ei tyydy pelkkään ulkokuoreen, vaan katsoo aina syvemmälle

Howtomon #mäosaan-kampanja rohkaisee naisia kertomaan omista taidoistaan.

Tämän blogin on kirjoittanut Satu Heikinheimo, yksi Howtomon kuudesta perustajasta. Satu saattaa joskus vaikuttaa hurjapäältä, mutta todellisuudessa hän on herkkä itsensä ja tietoisuuden tutkiskelija. Satu katsoo asioita aina pintaa syvemmälle, eikä tyydy näkemään pelkkää ulkokuorta, sillä asioilla on aina monta puolta.

#mäosaan herätti minussa hieman hämmennystä, sillä en ollut varma mitä sellaista oikeastaan osaan, josta voisin puhua julkisesti? Osaan valita oikean määrän papereita pinkasta laskematta, osaan ennustaa sään muutoksia, osaan hassutella ja olla spontaani. Mutta mitä muuta osaan?

Järjestin viime viikonloppuna yrittäjyydestä kiinnostuneille maahanmuuttajille tarkoitetun Startup My Business -tapahtuman ja moderoin sitä koko viikonlopun. Tajusin, että hell yes #mäosaan moderoida, juontaa, johtaa tunnelmaa, organisoida ja ottaa asianomaiset huomioon, jotta kaikilla olisi YES YES YES WE LOVE THIS! -fiilis, vaikka päivät olivat pitkiä. Mä osaan handlata yllättäviä tilanteita hyvin ja olen ylpeä siitä. #mäosaan luoda kokemuksia, jotka muistetaan. Ja osaan vakuuttaa ihmiset mukaan juttuihin! 

Kuva: Wazim Khuzam Photography

Kuva: Wazim Khuzam Photography

Mieti millainen olit pienenä: mitä tykkäsit tehdä ja millainen olit? Se on se todellinen sinä.
Viikonloppuna kohtasin todella inspiroivia puhujia, joista eräs pyysi kaikkia miettimään: “Mieti millainen olit pienenä: mitä tykkäsit tehdä ja millainen olit? Se on se todellinen sinä.” Tämä jäi resonoimaan päässäni ja tuntui todella hyvältä! Tajusin, että ne asiat, joissa olen tosi hyvä ja joista oikeasta voin sanoa #mäosaan ovat sellaisia asioita, jotka ovat olleet lähellä sydäntäni jo pienestä pitäen. Muistan videon, jossa laulan äitini sylissä “miljoona miljoona miljoona ruusuaaa” alle kaksivuotiaana. Pienestä pitäen olen itse opetellut soittamaan pianoa (vaikkakaan en ole siinä niin hyvä- hello pianonopettajat I’m interested!), esiintynyt sirkuksessa ja laulanut kuorossa seitsemänvuotiaasta aikuisikään saakka. Olen investoinut ääneeni, laulanut vuodesta toiseen omaksi ilokseni. Tajuan, että sehän on mun lahja! Voin siis rohkeasti ja ylpeänä todeta, että #mäosaan todellakin laulaa, esiintyä ja käyttää ääntäni. Jippii!

#mäosaan myös kehua ja tukea ihmisiä, jotka sitä tarvitsevat. #mäosaan ja haluan linkittää ihmisiä yhteen, koska silloin yleensä tapahtuu taikoja. #mäosaan kertoa tarinoita, joiden avulla ihmiset kokevat oivalluksia. Meissä jokaisessa on jotain valtavan uniikkia ja uskon että kohtaamisilla ja ihmisillä elämässämme on aina jokin tarkoitus. On myös jokin tarkoitus, miksi luit juuri tämän postauksen loppuun saakka. Olet ihana, muista se!

(#mäosaan myös puhua oraville, tai ainakin siltä vaikutti lapsena, hihi.)

Satu on egyptiläisen maahanmuuttajan tytär, joka on asunut lapsuutensa kahden hyvin erilaisen kulttuurin välissä Savon sydämessä, Varkaudessa. Satu on asunut Ruotsissa, Alankomaissa ja Iso-Britanniassa ja matkoiltaan hän on saanut ison verkoston ystäviä ympäri maailmaa. Hänellä on Master of Business and Design -tutkinto taideyliopistosta Göteborgista. Hänen elämänsä motto on “why not” ja se saattaa hänet usein yllättäviin tilanteisiin.

Satun löydät myös LinkedInistä.
 

pilvimaari heikkinen