Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

#mäosaan: Outi Myllymäki osaa kysyä myös silloin, kun se ei ole viisasta.

Howtomon #mäosaan-kampanja rohkaisee naisia kertomaan omista taidoistaan.

Tämän blogin kirjoittaja, toimittaja Outi Myllymäki, järjestää Howtomo-koulutuksia Seinäjoella. Outi on laumasielu, joka opettelee nyt elämään itsensä kanssa. Menneisyys on opettanut, että täydellisyyden tavoittelu on pahin este hyvälle elämälle.

#mäosaan kuunnella, kysellä ja löytää uusia näkökulmia tavanomaisilta vaikuttaviin juttuihin. Vuosien kokemuksella tiedän, miten haastateltavan saa avautumaan oikeaan tunnetilaan. Osaan innostaa itseäni luovuuteen ilman estoja ja saada muutkin mukaan. Kykenen heittäytymään niin hassuksi, että paksuimmatkin panssarit sulavat ympärilläni. Osaan myös kohdata erilaisuutta ja epäonnistumisia.

Kaihdan katkeruutta, urautumista ja auktoriteetteja. Uskallan avata suuni silloinkin, kun se ei ole itselleni hyväksi. Teen sen siksi, että jonkun on kysyttävä ne kipeätkin kysymykset. Osaan mokata, ylireagoida ja pyytää anteeksi. Annan toisille tilaa ja tarvittaessa osaan pitää suuni kiinni – tosin se taito on vielä vähän vaiheessa.

Olen oppinut, että koskaan ei ole liian myöhästä vaihtaa kanavaa
Outi Myllymaki

#mäosaan koukuttaa somessa, twiitata rohkeasti (kerran pääsin myös iltapäivälehden nettilööppiin) ja virittää sanomalehtien skuuppeja. Entisenä laihialaisena osaan rentouttaa valokuvattavaa kertomalla vakiovitsini: ”Mikä on laihialaisten viagra? Kun akka haukkuu pystyyn.” Osaan olla kohtuullisen uskottava videolla keihäänheittäjänä ja jopa pikajuoksija Johanna Mannisen kanssa lähtöviivalla. 

Nautin kouluttamisesta. On ihanaa nähdä, kuinka väki innostuu yhteisen asian äärellä. Olisi mahtavaa, jos saisin tehdä sitä useammin. Vaikka olen printtiajan toimittaja, digipuoli saa minut syttymään. Pääsen flow-tilaan, kun saan syöttää kirjoittamani artikkelin WordPressiin ja nähdä, miten se alkaa elää verkossa

Olen vakuuttunut, että helpoin tie huipulle on kulkea se yhdessä.

Arvostan kollegaani, joka väsymättä oikolukee juttuni – vauhdikkaan kirjoitussession jälkeen niistä jää poikkeuksetta puuttumaan muutama kirjain. Osaan oppia nuoremmilta työkavereiltani, jotka mainostoimistossa hahmottavat asioita eri näkövinkkelistä kuin viisikymppinen viestintäasiantuntija. Osaan uudistua, yllättää itseni (joskus jopa asiakkaamme) ja kestän työpaineita suhteuttamalla asiat oikeaan mittasuhteeseen. Eihän tässä sentään ruumiita saada aikaiseksi? 

Osaan luovuttaa, kun on sen aika. Hyvästellä läheiset, kun syöpä korjaa satoaan. Päästää lapset lentämään pesästään ylpeänä siitä, että jostain kumman syystä heistä on tullut äitiään vahvempia, rohkeampia ja tasapainoisempia. Osaan luopua turhista tavaroista, joita on vuosien varrella tullut painolastiksi. Sillä loppujen lopuksi kaikki muu paitsi matkustelu on turhaa…

#mäosaan myös uskoa siihen, että jonain päivänä minusta tulee parempi ihminen.

Outi myllymaki 2.jpg

Outi Myllymäellä on pitkä ura maakuntalehdissä ja viestintätoimistossa. Viimeisen vuoden hän on työskennellyt viestintäasiantuntijana ja toimittajana mainostoimisto BSTR Luova Konttorissa Seinäjoella.

Howtomon toimintaan hän lähti mukaan, kun yksi tuttu laittoi viestin: ”Tämä Howtomo on niin sinun näköinen juttu.” Niin se onkin, heti ensimmäisestä koulutuskerrasta osui ja upposi. Outi unelmoi uusista matkoista ja täydellisestä golfkierroksesta. Outi on toiminut vapaaehtoisena koulutuskoordinaattorina tammikuusta 2018 lähtien. Löydät hänet myös LinkedInistä. 

pilvimaari heikkinen