Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

Osaaminen ja motivaatio vie perille

Aida hubanic

Naistenpäivänä, 8.3.2017, järjestettiin Steinway Piano Gallery Helsingissä Howtomon koulutus ”Osaaminen ja motivaatio vie perille”. Tilaisuutta olivat kuuntelemassa useat naiset, joita kouluttivat Yvonne Westerlund ja minä, Aida Hubanic. Olen uusi tulokas tällä alalla, sillä yritykseni on tuore ja vielä kehittämisvaiheessa. Kuitenkin minun värikäs taustani, elämäntarinani, laaja työkokemus ja vahva koulutus ovat luoneet eväät perustaa oma yritys. Toimin motivaattorina ja mentorina niin yksityisille kuin yrityksille. Uskon vahvasti, että meillä jokaisella on uniikki minäkuva ja paljon enemmän potentiaalia kuin osaammekaan käsittää ja ennen kaikkea käyttää sitä.

aidahubanic2.png

Miten tunnistaa omaa osaamistaan? Kuinka voimme kehittää motivaatiotamme päästäksemme tavoitteissamme eteenpäin?

Koulutuksen tavoitteena oli valaista erilaisten oivallusten, kokemusten ja ennen kaikkea elämäntarinoiden kautta, kuinka päästä lähemmäs omia unelmiaan ja aitoa työminää. Esiintymistapa sekä koulutuksen sisältö olivat tässä ratkaisevassa roolissa. Kouluttajana pyrin aina luomaan inspiroivan ja inhimillisen tunnelman kertomalla heti alkuun oman raskaan elämäntarinani, joka on menestykseni taustana. Usein puhun siitä, että olemme ihmisinä enemmän kuin meidän ”CV”. Tästä syystä on tärkeää löytää itsessämme muita voimavaroja ja potentiaalia, mutta se vaatii rohkeutta ja konkreettista suunnitelmallisuutta. Rohkeus, asenne ja motivaatio ovat unelmiemme perustana sekä niitä kulmakiviä, joilla pääsemme toteuttamaan tavoitteitamme.

Työkalut käyttöön – rakenna oma elämäntarinasi ja löydä aito työminäsi

Osallistujille esitettiin kehittämääni 3E-työkalua, joka auttaa itseanalyysin luomisessa minkä kautta vastaukset työminään löytyvät. Tärkeää oli korostaa, kuinka itseanalyysin avulla päästään tehokkaampaan itsensäjohtamiseen ja näin rakennetaan työminää, josta unelmoidaan. 3E-työkalun lisäksi keskustelua herätti paljon motivaation kehittäminen ja millä keinoin motivaatiota voidaan ylläpitää. Osallistujille esitettiin muutamia tärkeitä motivaatiotekijöitä, kuten: 

  • Etsi unelmillesi tarkoitus – vastaa vähintään 3 kertaa kysymykseen ”miksi” löytääksesi juurisyyt
  • Aseta realistiset tavoitteet itsellesi – epärealistiset odotukset laskevat motivaatiotasi
  • Ole kärsivällinen – tavoitteiden saavuttaminen vaatii aikaa ja pitkäjänteisyyttä
  • Vältä negatiivista asennetta ja itsekriittisyyttä – positiivinen ajattelu- ja toimintatapa ovat motivaation avaintekijöitä
  • Keskity – ole läsnä siinä mitä teet.
Aida Hubanic

Aida Hubanic

Howtomon koulutus oli erittäin antoisa, olen hyvin kiitollinen kaikkien osallistujien hienoista palautteista. Näiden positiivisten kokemusten myötä meidän kaikkien motivaatio varmasti kasvaa. Kiitos myös upealle Yvonne Westerlundille, oli ilo toimia kanssasi valmentajana!

 

Aida toimii motivaattorina ja mentorina. Voit lukea Aidasta lisää aidahubanic.com.