Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

Kuinka erotut ja jäät mieleen - hissipuheen salat

Brunnen communications

Liian usein törmäämme pitkiin yritysesittelyihin tai pelkkien tuotteiden esittelyyn. Oma persoona ja osaaminen jäävät varjoon. Jaoimme oppimme hyvän hissipuheen rakentamisesta howtomolaisille.

Kokemuksemme mukaan moni sanoo kertovansa tarinoita. Ja lähes yhtä moni on sitä mieltä, että heidän organisaatiossaan tarinoita käytetään markkinoinnin ja myynnin tukena. Kuitenkin varsin harva oikeasti osaa kertoa tarinoita, joilla on merkitystä. Tarinat ovat merkittävä osa erottautumista: niiden avulla luodaan hyvä hissipuhe.

Taru Nikulainen, Jasmiina Riikonen ja Elina Vahtera.

Taru Nikulainen, Jasmiina Riikonen ja Elina Vahtera.

Konsulttimme Jasmiina Riikonen huomasi LinkedInissä Howtomon julkaisun, jossa he etsivät uusia kouluttajia. Eikä aikaakaan, kun tartuimme tilaisuuteen. Pohdimme ja laadimme esittelyn siitä, miten me voisimme kouluttaa howtomolaisia. Iloinen uutinen seurasi hetken päästä hakemuksesta: Brunnen Communications oli valittu pitämään valmennusta.

Osallistava ja käytännöllinen koulutus

Koulutuksen aihe ”hissipuhevalmennus – näin erotut ja jäät mieleen” osoittautui vetonaulaksi ja valmennus täyttyi nopeasti.

Heti alkulämmittelyssä osallistujat pääsivät tositoimiin: he kertoivat toisilleen tarinoita esineistä, joita kantoivat sillä hetkellä laukuissa mukana. Tarinoiden avulla johdateltiin osallistujat itse aiheeseen, erottuvan hissipuheen laadintaan.

Brunnenin toimitusjohtaja Taru Nikulainen kertasi hyvän hissipuheen elementtejä: Mieti miksi, kenelle, miten ja mitä haluat sanoa. Ja muista, mitä tärkeämpi viesti, sitä lyhyempi, napakampi ja jäsennellympi sen pitää olla. Sitten Jasmiina saattoi osallistujat tarinankerronnan voiman ja keinojen äärelle. Tarinan ydin on helppo kiteyttää yhden kysymyksen avulla: miksi? Kysy kysymys monta kertaa mielessäni, niin olet jo lähellä tarinan ydintä.

Luentojen jälkeen harjoiteltiin hissipuheen laatimista ryhmissä.  Hissipuhe tehtiin viidelle kuvitteelliselle persoonalle, jotka olimme valmiiksi luoneet. Lopuksi puheet esitettiin kaikille.

Mitä meille jäi mieleen?

Toimistomme sijaitsee Arabianrannassa. Jaamme tilan muutaman muun yrityksen kanssa. Kun kerroimme Howtomon vierailusta, saimme osaksemme ihailevia katseita ja ripauksen kateutta. Tuntia ennen tilaisuuden alkua olimme kaikki Brunnenilla aivan täpinöissämme – ja olemme sitä edelleen.

Olemme vahvasti sitä mieltä, että me Brunnenilla olimme etuoikeutetussa asemassa saadessamme pitää koulutusta howtomolaisille.  Yhteistyö ja yhteydenpito sujuivat ongelmitta ja aloimmekin pohtia uusia aiheita, joissa voisimme olla apuna. Vannoimme myös itse osallistuvamme Howtomon koulutuksiin.

Meille howtomon koulutus antoi paljon: saimme jakaa asiantuntijuuttamme ja verkostoitua mahtavien naisten kanssa. Kiitos kaikille osallistujille, teitte illasta mainion!

Brunnenilaiset

www.brunnen.fi