Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

Brändää itsesi ja loista!

Yvonne Westerlund

Kertomalla muille kuka olet, mitä osaat ja mikä sinua motivoi, paljon muuttuu ja liikut kohti päämäärääsi. Miten tämä tehdäänkään? Suurin osa meistä tietää mitä tehdä, eli löytää piilossa olevia vahvuuksia ja ehkä päivittää viestintää, mutta miten sen teemme onkin eri juttu! Siihen sukellamme tässä blogitekstissä ja saat muutamia oivallisia vinkkejä siihen miten pääset alkuun ja vauhtiin. Ne ovat auttaneet minua itseäni aivan huimasti!

Eleanore Roosevelt sanoi aikanaan “You must do what frightens you”. Nykyään puhumme käsitteestä comfort zone, eli mukavuusalue. Siinä on mukava olla, hiljaista ja rauhallista, kukaan ei häiritse. Tapahtuuko siellä mitään uutta? Ei todellakaan. Entä onko se yhtään pelottava? No ei! Vanhan toistoa ja piiri senkun pienenee. Uuden näkeminen silloin kun ajatukset, keskustelut ja tekemiset pyörivät samoilla radoilla, on entistä haastavampaa.

Tahdomme tai ei, meillä jokaisella on brändi. Nyt on aika ottaa se haltuun ja tehdä siitä itsemme näköinen, sellaisen joka palvelee itseämme ja tavoitteitamme. 

Vihje 1: Valitse ominaisuus tai osaaminen jonka haluat tutkia itsessäsi. Astu ulos mukavuusalueeltasi tekemällä jotain, joka on sinulle täysin uutta. Pelottaako? Hyvä, olet jo matkalla!

Ota muita mukaan, eli katso asiaa laajemmin ja monipuolisemmin. Kysy positiivista palautetta ja muiden näkemyksiä niistä asioista, joissa olet todella hyvä. Mieti myös mitä sinulle on kerrottu itsestäsi eri työpaikoissa. Saathan palautetta siellä missä nyt toimit? Etkö? Uskalla pyytää sitä ja muista, että “teet hyvää työtä, jatka samaan malliin” ei ole palaute. Palautteessa on adjektiiveja, kuvauksia ja ennen-jälkeen ilmaisuja. 

Vihje 2: Kommunikoi osaamisesi selkeästi. Näin vahvistat juuri sitä ominaisuutta, jota haluat tuoda julki. Ole systemaattinen ja huomaat miten ominaisuudet ja osaamiset ovat toimineet mahdollistajina useaan otteeseen. Päätä mitä haluat sanoa, mitkä ovat ne uudet sanat ja fraasit jotka sopivat juuri sinulle ja sinun henkilöbrändiin! Kun haluat jotain uutta, sinun kuuluu tehdä jotain toisella tavalla kuin aikaisemmin. 

Pistä homma toimimaan: Kokeile ja opi matkan varrella. Kirjoita ja kerro oma uniikki tarinasi kokemuksesi ja osaamisesi kautta. Näytä maailmalle mistä olet ylpeä ja olet edelläkävijä!

Kanavasi: Nehän ovat puhutun ja kirjoitetun viestin jälkeen digimaailma, jossa sinulle löytyy sopivat vaihtoehdot. 

Oikea sanoittaminen ja sävy, joka nousee kuin omasta selkärangasta saa ihmiset kuuntelemaan ja näkemään sinut. Olet uskottava ja teet vaikutuksen. Kannattaa kokeilla.

 

Yvonne Westerlund, Uravalmentaja ja Mentori Uraklinikasta oli Howtomon ensimmäinen puhuja. Tilat koulutukseen tarjosi KPMG. Yvonne olisi itse mielellään oppinut viisaamman ja luovan ura ihmisen kokemuksesta, ja tämä toimii hänelle itselleen motivaattorina - auttaa muita löytämään piilossa olevia vahvuuksia ja tekemään sitä mikä oikeasti kiinnostaa.