Howtomo
StockSnap_SWRREC0K3A.jpg

Howtomo-blogi

Blogissamme palaamme koulutuksien aihepiireihin.

Tarina viestinnän välineenä

kohtaamiset.png

Kumppania Oy:n valloittava toimitusjohtaja Leena Roskala avasi Howtomo Porin koulutustarjonnan historiallisen Kivi-Porin sydämessä, Yrittäjätalo Köörissä. Satakuntalaisnaisten puheensorina täytti lämminhenkisen tilan jo ennen tilaisuuden alkua, ja kotiin lähtiessä oli mielessä aina vielä yksi asia, joka piti kertoa uudelle tuttavalle. Ennen kuin tavataan seuraavan kerran muiden koulutusten merkeissä, voit tarkastaa Leenan tarinareseptin täältä.

Miltei jokaisen ihmisen tai yrityksen elämänvaiheisiin kuuluu käänteentekevä tarina. Se löytyy, kun malttaa pysähtyä ja hiljentyä merkityksellisten asioiden äärelle. Tarinalla erotut ja voit jättää jäljen. Tarinasi kehittyy niin kauan kun pysyt elossa.

Tarinoissa on voimaa. Mietipä Raamattua – riippumatta, mihin uskot tai et usko. Siinä on melkoinen referenssi, joka todentaa, että tarinoilla voi muuttaa maailmaa, vaikuttaa miljardeihin ihmisiin yli kansakuntien ja yli sukupolvien.

Mikä sinun maailmassasi on merkityksellistä ja kenet sinä haluat johdattaa? Merkityksellisyys löytyy itsetutkistelun kautta niistä aihepiireistä, joita rakastaa ja johon suhtautuu intohimoisesti. Niissä asioissa voi kehittyä parhaaksi ja olla todella hyödyksi.

Tarinat voi löytää, kun menee tavallisten ihmisten tai tavanomaisten palveluiden ja tuotteiden ytimeen, syvälle sieluun. Merkityksen tunnistaminen, jos se ei ole itsestään selvää, se on todella vaikeaa. Vasta tunnistamisen jälkeen ainutlaatuisista yksityiskohdista ja vaiheista on mahdollista rakentaa houkutteleva tarina. Pelkästään hyvä ei enää riitä, on oltava erinomainen.

Tarina on tunnetta. Tunne on tärkeää. Ihmiset eivät välttämättä muista, mitä olet sanonut tai tehnyt, mutta he muistavat sen tunteen, jonka olet saanut aikaan. Siksi menestyneimmät yrityksetkin varjelevat imagoaan rakentamalla bränditarinaansa systemaattisesti. Ne kirkastavat omasta yrityskulttuuristaan ja identiteetistään niitä asioita, jotka luovat merkityksiä.

Leena Roskala on Kumppania Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä.   www.kumppania.fi

Leena Roskala on Kumppania Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. 

www.kumppania.fi

Tarinan valmistusohje

Tarina syntyy, kun otat eteesi sinulle merkityksellisiä asioita. Muotoile ne

  • kehityskuluksi
  • selitykseksi
  • henkilökuvaksi
  • kuvailuksi
  • tutkivaksi jutuksi
  • vertaukseksi
  • päiväksi elämässä tai
  • opetukseksi

Lisää ympärille yksityiskohtia, sanomaa ja ilmaisua. Mausta liikkeellä ja rytmillä.

Elämys on valmis tarjoiltavaksi kuulijalle, lukijalle – yleisölle sellaisenaan.